Directorul tehnic de la Toro Rosso, James Key spune despre noul parteneriat cu Honda îi dă o „eliberare” echipei de Formula 1 pentru a-și  realiza obiectivele.

Echipa „de juniori” a celor de la Red Bull va avea un parteneriat cu Honda in dezvoltarea motoarelor pentru sezonul viitor. Key, care a lucrat la Force India și Sauber înainte de a se alătura echipei Toro Rosso, a spus ca este un moment mare pentru echipă.

“Este foarte incitant. E mai mult ca o ușurare, deoarece este acel lucru pe care vrei mereu sa îl faci pentru a avansa cu echipa, iar asta nu a fost posibil pana acum. Este o provocare uriașă, și de asemenea, este o responsabilitate foarte mare față de parteneri. Este frumos de a avea un partener, mai degrabă decât doar de un furnizor”, a declarat directorul tehnic.

Înțelegerea Honda – Toro Rosso a luat naștere în urma stabilirii obiectivelor pentru sezonul din 2018, dar și în urma despărțiri Honda – McLaren, unde Honda era furnizorul echipei britanice.

Key crede ca acest parteneriat nou este mult mai benefic decât cel pe un an, din 2015, cu Ferrari.

“Am realizat o capacitate de adaptare si flexibilitate in echipa pentru a face fata deciziilor de ultim moment sau schimbările de direcție, la care uneori te aștepți dar alteori nu. S-a realizat cu câteva luni mai devreme [schimbarea] decât situația din 2015 cu Ferrari. Este ceva mai ușor sa ne descurcam acum, dar încă sunt multe de făcut” – James Key

Sursa foto:

www.redbull.com
www.reddit.com