Max Verstappen regretă comentariile sale față de directorii de cursa de Formula 1 de la Austin care l-au penalizat.

Verstappen spune ca reacția a venit în urma supărării și nu s-a putut controla pe moment. Tânărul pilot de 20 de ani a luat cu asalt circuit american duminică. Acesta a revenit pe final, întrecându-l în ultimul tur pe Kimi Raikkonen de la Ferarri. Cu toate acestea, depășirea a fost considerată neregulamentara de directorii cursei, care au spus ca Verstappen a tăiat virajul cu numărul 17, urcându-se pe bordura. Rezultatul a fost o pedeapsă de cinci secunde, care l-a plasat pe olandez pe poziția a patra, ratând podiumul. Olandezul nu a primit bine decizia, spunând că penalitățile au „ucis sportul” și numit directorii cursei „idioți.”

Verstappen a fost întrebat la conferința de joi daca si-a schimbat părerea asupra deciziei luate împotriva lui, iar acesta a răspuns ca nu.

„Aș fi putut folosi alte cuvinte cu siguranța” a spus Verstappen. „Dar cum am mai spus, am fost supărat în acel moment , deoarece cred că nu a fost corect și deja am spus toate motivele de ce cred că nu a fost corect.[…] Nu am vrut sa ofensez pe nimeni. Altfel aș fi precizat numele fiecăruia.”

sursa foto: www.motorsport.com