In cele 5 meciuri din cadrul etapei cu numarul 7, s-au marcat 12 goluri. In 4 partide din Ligue 1 s-au marcat acelasi numar de goluri precum in meciul dintre Lyon si Dijon. PSG a remizat surprinzator la Montpellier dar este in continuare liderul din Ligue 1.

Rezultate Ligue 1

Montpellier vs PSG 0-0

In singurul meci incheiat fara goluri, s-au intalnit Montpellier si PSG. Au fost stricat sute de bilete la pariuri online datorita acestui rezultat. Toata lumea se astepta ca PSG sa castige fara emotii dupa ce a marcat 21 de goluri in 6 meciuri. Egalul de la Montpellier este satisfacator pentru Monaco, apropiindu-se la 1 punct de lider. Pentru PSG nu a evoluat Neymar, suspendat in urma conflictului deschis cu Cavani.

Bordeaux vs Guingamp 3-1

Bordeaux a reusit sa castige al treilea meci din ultimele 5 partide si a urcat pe podium. Gazdele au avut emotii la penalty-ul ratat de Briand, dupa care au reusit sa inscrie prin Kamano. Salibur a restabilit egalitatea imediat dupa pauza insa pe final de meci Mendy si Cafu au marcat si au adus cele 3 puncte gazdelor. Guingamp realizeaza astfel a treia infrangere in 5 meciuri si cade pe locul 10.

Caen vs Amiens 1-0

Caen are un inceput de sezon foarte bun. Gazdele din acest meci au reusit sa obtina 12 puncte in 7 meciuri, reusind 4 victorii in ultimele 5 meciuri. De partea celalata, Amiens nu a reusit sa castige ultimele 2 meciuri si se afla pe locul 15 dupa etapa a saptea. Singurul gol al acestei partide a fost marcat de Santini in urma unui penalty obtinut in repriza secunda.

Lyon vs Dijon 3-3

Cel mai interesant meci a avut loc la Lyon. Olympique a pierdut 2 puncte importante in fata unei echipe care se lupta la retrogradare in acest sezon. Dijon este chiar deasupra liniei rosii dupa ce a scos un egal muncit cu greu la Lyon. Fekir a deschis scorul in minutul 20′ insa oaspetii au egalat rapid prin Sliti. In repriza secunda Aouar si Diaz au readus in avantaj gazdele, dupa ce Xeka reusise sa marcheze pentru oaspeti. Yambere a restabilit egalitatea si pana la finalul meciului Lyon nu a mai reusit sa preia conducerea jocului.

Metz vs Troyes 0-1

Metz ramane in continuare lanterna rosie din Ligue 1 dupa ce a pierdut cu Troyes. Gazdele au avut posesia mingii in peste 60% din timp insa nu au putut fructifica sansele create la poarta. Oaspetii au avut un procentaj foarte bun reusind sa marcheze din 2 suturi pe spatiul portii. Singurul gol a fost inscris chiar pe finalul partidei dupa ce Grandsir a profita de o eroare a apararii gazdelor.